Vår Historie

Først ble Winrace-båtene verdenskjent på regattabanene. Siden oppnådde de suverene propellene samme anerkjenn­else. 

Olle Terjesen vokste opp i vannkanten ved Nidelva, der faren drev med service og vedlikehold av snekker og andre båter. Nå er det mer enn 40 år siden han begynte å interessere seg for hurtiggående småbåter ­– en interesse som har ført til at han har stått bak flere titalls seiere i nasjonale og internasjonale båtrace. Hvert eneste år.

– Det begynte som en tilfeldighet da Geir Ramleth på begynnelsen av 1970-tallet kom innom og spurte om jeg kunne sette i stand en jolle som han og broren ville kjøre regatta med i Tvedestrand og Oslofjorden rundt. Da bestemte jeg meg for å lage den aller første raceren min, forteller Olle.

Det ble suksess fra første stund. Siden bygde han flere hundre av den populære 13-foteren, som har halt i land mange hundre førstepremier over hele verden.

Nesten like lenge som han har laget raske båter, har Olle forstått at propellene er like viktige for prestasjonene som båt og motor. Det var ikke mange eksperimentene som skulle til før hans modifiserte propeller passerte målstreken milevidt foran konkurrentene som ellers hadde samme kjøreredskap.

– I 1992 bestemte jeg meg for å bygge opp et spesialverksted. I dag har vi Europas mest avanserte maskinpark og kan spesialtilpasse, bygge om eller bygge nye propeller til en hver bruk av båter i alle fartsområder, forteller Terjesen stolt og legger til at bedriften også har Europas største lager av propellemner i rustfritt stål.

Blant spesialutstyret kan nevnes retterigger som sørger for rett design på propellen, spesialtilpassede slipemaskiner og digitalt måleapparat som har en nøyaktighet på 1000-dels tomme.

om-oss-1.jpg
om-oss-2.jpg
Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×